Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitala handelsplatser

Specsavers gick online tidigare än planerat: ”Kändes extra angeläget”

Publicerad: 14 april 2020, 12:19

Foto: Gustaf Olsson

Optikkedjan Specsavers har gått online. Det situation som uppstått, i och med coronapandemin, skyndade på lanseringen. ”Vi vill vara tillgängliga för alla”, säger landschefen Marita Bertilson.


Ämnen i artikeln:

AccessoarerE-handelSpecsaversExpansion

Den 8 april lanserades Specsavers e-handel.

– Vi har sett efterfrågan på att kunna beställa glasögon online och ser detta som en naturlig förlängning av våra fysiska butiker, säger Marita Bertilson i en kommentar.

Med hjälp av ett digitalt verktyg som fotar ansiktet ska kunden lätt kunna testa olika bågar för att sedan klicka hem det den vill ha. Det kommer även att gå att köpa kontaktlinser online.

– E-handeln kan såklart inte ersätta det fysiska mötet med en optiker och kunnig personal som kan tipsa om rätt bågval. Men så som situationen ser ut just nu när många håller sig hemma, känns det extra angeläget att även kunna handla hemifrån, säger Marita Bertilson.

PR-ansvarig Ida Gustafsson berättar för Market att i och med den situation som råder,  med coronapandemin, valde Specsavers att gå online tidigare än planerat.

– Vi får alla tänka lite mer kreativt i dessa tider. Därav påskyndade vi vår lansering av e-handeln. Fantastiskt samarbete från alla inblandade trots att arbetet koordinerats från våra hemmakontor, säger hon.

Samtidigt som Specsavers satsar digitalt så fortsätter kedjan att växa fysiskt. 26 mars öppnade butik nummer 115 i Grand Samarkand i Växjö.

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Dela artikeln:


Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev