Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitala handelsplatser

Snabbväxaren rullar in på börsen: ”Stolta över att gå in i nästa fas”

Publicerad: 8 mars 2021, 08:45

Snabbväxande Pierce växte med 23 procent förra året. Nu tar bolaget, som säljer kläder och tillbehör för motorcyklar online, sikte på börsen. ”Vi är entusiastiska och stolta över att gå in i nästa fas av vår tillväxt – nu som ett börsnoterat företag”, säger vd Henrik Zadig i en kommentar.


Läs mer: Mc-doldisen har redan erövrat Europa – nu lägger Pierce i nästa växel: ”Har smugit igång globalt”

Pierce strörsta ägare Procuritas Capital Investors har tillsammans med bolagets grundare Daniel Petersen och Stefan Rönn samt styrelsen kommit fram till att en börsnotering skulle stärka bolaget.

Dels skulle det öka medvetenheten om Pierce verksamhet, dels skulle det stärka bolagets profil och varumärke gentemot investerare och kunder.

Dessutom menar de att bolaget skulle ha lättare att attrahera och behålla kvalificerade medarbetare genom att vara börsnoterat.

I ett pressmeddelandet lyfts även möjligheten av få tillgång till svenska och internationella kapitalmarknaden fram som en fördel, liksom att få in nya aktieägare som kan bidra till att lyfta Pierce.

– Det är spännande tider för Pierce och styrelsen ser med stolthet på vad bolaget uppnått. Pierce har en ledande position inom sin marknad tack vare sitt starka kunderbjudande och sin välinvesterade verksamhet. Med en tydlig strategi för fortsatt lönsam tillväxt ser vi fram emot att erbjuda möjligheten för en bredare grupp av aktieägare att följa med oss och bolaget på dess spännande framtida resa, säger styrelseordförande Ketil Eriksen i en kommentar.

Under 2020 omsatte Pierce 1 523 miljoner kronor, en tillväxt på 23 procent. Det justerade rörelseresultatet uppgick till 97 miljoner kronor, året innan var det 29 miljoner kronor.

– Pierce har vuxit till att bli en ledande europeisk onlineåterförsäljare av utrustning, delar, tillbehör och streetwear till entusiaster av motorcykel- och snöskoteråkning och vår verksamhet är gynnsamt positionerad mot det underliggande skiftet från traditionell fysisk handel till online. Vi anser att vi fortfarande bara är i början av resan med Pierce och att vi än så länge bara skrapat på ytan till den potential som finns i affärsmodellen och inom vår marknad. Vi är därför entusiastiska och stolta över att gå in i nästa fas av vår tillväxt – nu som ett börsnoterat företag, säger vd Henrik Zadig.

Pierce tänker fortsätta växa. De kommande tre till fem åren ska tillväxten ligga på mellan 15-20 procent.

Tanken är att noteringen ska genomföras under första halvåret i år.

Läs mer: Pierce fortsätter accelerera: ”Fortfarande bara i början av resan”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev