Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitala handelsplatser

Snabbväxande modekoncern köper Ellos – som siktar på Europa: ”Naturligt steg”

Publicerad: 5 juli 2019, 04:37

Ellos får ny ägare och tar sikte på Europa. Den Benelux-baserade modekoncernen FNG köper bolaget från Nordic Capital. ”Vi kan nu öka takten”, säger vd Hans Ohlsson.


Ämnen i artikeln:

HeminredningModeEllos

FNG Group förvärvar Ellos Group från Nordic Capital för 2 400 miljoner kronor.

– Som en ledande nordisk e-handelsplattform och med ett unikt kunderbjudande inom mode och heminredning har vi nu en utmärkt grund för att driva fortsatt tillväxt. Europeisk expansion är ett naturligt nästa steg för Ellos Group och vi kan nu öka takten med FNG som ny ägare. FNG har omfattande erfarenhet från den europeiska modebranschen och kommer kunna bidra med nya insikter och strategiskt stöd i nästa steg på vår utvecklingsresa, säger Hans Ohlsson i en kommentar.

FNG har sin bas i Benelux-länderna och är börsnoterat. Bolaget grundades 2003 och har vuxit från att vara ett varumärke inom barnmode till att ha en bred varumärkesportfölj och en försäljning på drygt 500 miljoner euro per år. Koncernen har en omfattade erfarenhet med jobba med synergier mellan sina varumärken när till det gäller till exempel inköp och kundanalys, något Ellos nu får ta del av.

– Ellos Group är den verkliga ledaren i Norden, med en attraktiv mix av mode- och heminredningsprodukter samt en stark positionering av de egna varumärkena. Med utgångspunkt i detta och tillsammans med en välutvecklad plattform för finansiella tjänster är Ellos Group en perfekt komplettering till FNG, och vi är mycket glada över att kunna ta detta viktiga utvecklingssteg för vårt bolag”, kommenterar Dieter Penninckx, vd och grundare till FNG.

Genom ägarskiftet kommer Ellos kunna erbjuda FNG:s egna varumärken på sina plattformar. Ellos eget sortiment kommer att nå ut till Europa via FNG:s e-handelsplattformar och fysiska butiker.

Nordic Capital, som ägt Ellos Group sedan 2013, kommer att fortsätta vara minoritetsägare i bolaget. Det kommer även Paul Frankenius fortsatt att vara genom Frankenius Equity AB.

Affären kräver ett godkännande av myndigheterna och väntas slutföras i september.

Läs mer: Ellos-bossens moteld i marknadskriget: ”Gäller att hålla huvudet kallt”

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

HeminredningModeEllos

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev