Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitala handelsplatser

Polarbröd storinvesterar i Paradiset: ”Kan gå in med ännu mer pengar”

Publicerad: 18 oktober 2017, 08:45

Nu är Paradisets crowdfunding avslutad. Företaget fick in 21,6 miljoner från 5 000 investerare. Bland dem hittas Polarbröd som investerade maxbeloppet – 500 000 kronor. ”De är inte främmande att gå in med ännu mer pengar”, säger Johannes Cullberg, vd och grundare.


Ursprungsmålet var tio miljoner, vilket Paradiset alltså dubblerade med sin crowdfunding. Men det viktigaste enligt Johannes Cullberg var att 5 000 investerare nappade.

– Att det blev så många är helt fantastiskt. Att ha ambassadörer som hjälper till att marknadsföra bolaget är en väldig styrka. Jag tror att det är det bästa sättet att driva ett företag i dag, säger Johannes Cullberg till Market.

1 500 av investerarna gick in med över 5 000 kronor och flera satsade betydligt mer.

– Jag kan inte avslöja exakt vilka de är, men många har gått in med stora summor. Det rör sig om en del företag, sportstjärnor, kockar och profiler.

Ett av företagen som investerat maxbeloppet är brödproducenten Polarbröd.

– De är väldigt intresserade av hur vi tänker och hur de kan anpassa sina produkter för våra kräsna kunder, säger Johannes Cullberg.

Johannes Cullberg, vd och grundare för Paradiset.

Med nya delägare kommer även en stor bank av kunskaper – många ovärderligt intressanta för Paradisets expansionsplaner. Denna kunskap ska bland annat användas till att ro bolagets e-handel i land till våren.

– Jag har anställt en person som börjar klockan 13.00 i dag och bara kommer att jobba med dialogen med investerare. Vi kommer snabbt att kolla vilka som har kunskaper inom e-handel, berättar Johannes Cullberg.

Hur kommer e-handeln att se ut?
– Jag vet inte exakt hur det kommer att se ut i dagsläget, men det blir inte butiksplock. Färskvarorna får vänta tills vidare.

Läs mer: Paradiset nådde målet med råge – har dragit in över 20 miljoner: ”Jättehäftigt”

Dela artikeln:


Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev