Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitala handelsplatser

Nelly uppgraderar sajterna – med bättre kundupplevelse: ”Det är våra butiker”

Publicerad: 5 oktober 2022, 07:37

Nelly.coms nya sajt är anpassad efter en ung, digitaliserad målgrupp.

Foto: Pressbild

Webbplatserna Nelly.com och Nlyman.com får ett ansiktslyft i ny uppdatering. Genom förbättrade funktioner och mer inspiration ska kundupplevelsen höjas ännu en nivå hos e-handlaren.

Ämnen i artikeln:

NellyE-handel

Loke Westberg

loke.westberg@bonniernews.se


Modejätten på nätet, Nelly, uppdaterar sajterna. Det är både damklädessajten Nelly.com och herrklädessajten Nlyman.com som uppdateras.

E-handlarens målgrupp är ung tillbringar mycket av sin tid på sina mobiltelefoner, hela 80 procent av Nellys kunder handlar via mobilen. Den nya versionen av sajterna är därav byggd utifrån designstrategin ”Mobile first”, vilket helt enkelt innebär att man använder mobilen som utgångspunkt i designen av en webbplats.

– Målgruppen är utgångspunkten för allt vi gör och arbetet med vår nya webb tog sin början i frågan ”Vem är kunden?”. Vår primära målgrupp för Nelly.com är den unga fashionistan. Hon är en digital native som har vuxit upp med mobiltelefon och sociala medier. I den digitala världen umgås hon med vänner och söker inspiration, och hon kräver en attraktiv och snabb upplevelse, säger Ludvig Anderberg, vd på Nelly, i ett pressmeddelande.

Sajterna är också optimerade för andra skärmar, som dator och surfplatta, men utgångspunkten för dessa designer har varit i mobilversionen, snarare än tvärtom.

– Våra sajter är våra butiker, det är där våra kunder upplever Nelly. Det är så klart viktigt att det är en positiv upplevelse att besöka vår butik, en upplevelse som andas Nelly och där det är enkelt att navigera genom sortimentet, oavsett om kunden vet precis vad hon letar efter eller söker inspiration, säger Hannes Kaber, teknikchef på Nelly.

Utrullningen av den nya plattformen pågår för fullt. I Sverige, Danmark och Finland är damklädessajten Nelly.com live. Återstår gör de norska och engelska sajterna samt Nlyman.com's sajter i alla länder.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev