torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitala handelsplatser

Mekonomen inför ett nytt sätt att handla: ”Känns som ett naturligt steg”

Publicerad: 13 februari 2023, 14:10

Mekonomen satsar för att förenkla kundupplevelsen.

Foto: Pressbild

Under första kvartalet 2023 kommer Mekonomen att lansera en ny shoppingfunktion. Omni-metoden är redan väldigt populär i dagligvaruhandeln, men kommer nu även att kunna användas av den som vill handla bildelar.

Ämnen i artikeln:

MekonomenDetaljhandelnE-handel

Loke Westberg

loke.westberg@bonniernews.se


LÄS OCKSÅ: Unik kartläggning: Här är Sveriges 200 största e-handlare 2022 – ladda ner hela listan

Tjänsten det handlar om är det som kallas för ”click & collect”. Det kommer att lanseras inom den närmsta tiden och innebär att kunden kan reservera varor online för att sedan hämta i någon av Mekonomens 115 butiker inom två timmar.

– Sportlov och fjällsemestrar står snart på schemat för många familjer och vi ser ett ökat intresse för produkter kopplade till aktiva bilsemestrar. Detta intresse uppkom i samband med pandemin och trenden kvarstår, säger Mikael Svensson, försäljningschef Mekonomen butik, i en kommentar.

Anledningen till initiativet är att ytterligare förenkla kundupplevelsen.

– Så snart vi har den nya tjänsten tillgänglig kommer det självklart att framgå tydligt på mekonomen.se men också i våra 115 butiker runt om i Sverige, säger Marcus Fredriksson, vd för Mekonomen e-handel.

Om de produkter en kund eftersöker inte finns tillgängliga för att levereras samma dag finns en logistiklösning på plats för att kunna leverera någon av de drygt 100 000 produkterna direkt till butik.

– Att bredda vår e-handelstjänst och addera click & collect, med upphämtning inom två timmar, känns som ett naturligt steg och något vi tror och hoppas att våra kunder kommer att uppskatta, säger Marcus Fredriksson i en pressrelease.

LÄS OCKSÅ: Plantagen pekas ut som olycksfågel när ägaren Ratos redovisar svagt resultat

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev