Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitala handelsplatser

Med ny ägare i ryggen ska Teknikmagasinet accelerera

Publicerad: 27 november 2020, 10:25

Teknikmagasinet har fått ny ägare. Materia Retail Group har förvärvat samtliga aktier från den tidigare ägaren Ambience Group. Nu läggs fokus på att accelerera bolagets utveckling.

Ämnen i artikeln:

HemelektronikTeknikmagasinet

JF

Julia Forsberg

julia.forsberg@bonniernews.se


Läs mer: Teknikmagasinets ägare illa ute – tingsrätten stoppar rekonstruktionen

När Kalmar Tingsrätt avbröt rekonstruktionen för Teknikmagasinets tidigare ägare Ambience Group i förtid, avfärdade vd Ulrika Göransson ryktena om en konkurs för teknikmagasinet.

Nu står det klart att Teknikmagasinet får nya ägare. Samtliga aktier i Teknikmagasinet SWE AB har förvärvats av Matera Retail Group AB, enligt ett pressmeddelande. Även systerbolaget Appricot Life AB ingår i förvärvet.

– Parallellt med hanteringen av 2020 års utmaningar har vi fortsatt att utveckla vårt kunderbjudande och hur vi interagerar med våra kunder. Med vår nya ägare i ryggen kan vi accelerera denna utveckling”, säger Ulrika Göransson, vd för Teknikmagasinet i en kommentar.

Bakom förvärvet står ett antal aktörer som Kvalitena, Svea Ekonomi och Unwrap Finance.

Målsättningen är nu att fortsätta utveckla bolaget. Teknikmagasinet är inne i en transformation av sin affärsmodell, där större fokus ska läggas på e-handeln. Kedjan kommer även att fokusera mer på tjänster. Alla Teknikmagasinets 85 butiker i Sverige och Norge är nu även verkstäder för reparation av mobiltelefoner. Nästa steg för kedjan är att vidga kunderbjudandet med restaurerade iPhones.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev