måndag29 maj

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitala handelsplatser

Mathem och Kronans Apotek i samarbetsavtal - första i sitt slag

Publicerad: 10 december 2020, 05:05

Foto: Press

Kronans Apotek och Mathem tecknar ett strategiskt samarbetsavtal och blir därmed först ut att kunna leverera hem mat och läkemedel samtidigt. ”Helt rätt tajming”, säger Anders Torell, vd för Kronans Apotek.

Ämnen i artikeln:

Kronans ApotekMathemE-handelApotekDagligvaror

AR


Apotekskedjan Kronans Apotek och den nätbaserade matbutiken Mathem slår ihop sina påsar. Det nya samarbetsavtalet gör det möjligt för kunderna att beställa receptbelagda läkemedel och andra apoteksvaror från Kronans Apotek via Mathem och få leveransen direkt hem till dörren tillsammans med matbeställningen.

Tjänsten är den första i sitt slag i Sverige och erbjudandet lanseras i början av 2021.

– Allt fler människor handlar mat och apoteksvaror på nätet och den utvecklingen har accelererat under coronapandemin. Därför är det helt rätt tajming med det här samarbetet. Vi vill nå kunderna där kunderna är och säkerställa att de får tillgång till apoteksprodukter och tjänster när de behöver det, säger Anders Torell, vd för Kronans Apotek.

Samarbetet innebär inte bara att Mathems kunder får tillgång till produkter utan även tjänster och rådgivning från Kronans Apotek i samband med att de gör sina matinköp

– Att kunna leverera apoteksvaror, och däribland även receptbelagda läkemedel, är en fantastisk utveckling för våra kunder. Mathems roll som en samhällsviktig tjänst, vilken särskilt tydliggjorts under det senaste året, befästs nu ytterligare, säger Johan Lagercrantz, vd för Mathem.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev