Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitala handelsplatser

Mathem gasar och öppnar nytt lager för att möta ökade kundströmmar

Publicerad: 20 april 2020, 05:36

Foto: Miriam Järlesjö

Allt fler e-handlar mat. Nu behöver Mathem mer lager. E-handlaren agerar snabbt och öppnar ett nytt i Järfälla – redan om fyra veckor.


Ämnen i artikeln:

DagligvarorE-handelMathemLagerCorona

– Denna investering görs för att svara upp mot kundernas förväntan både på kort och lång sikt. Efterfrågan har ökat enormt bara under mars och april, och vi har redan vidtagit ett antal snabba åtgärder för att kunna möta den så gott vi kan, säger vd Johan Lagercrantz.

Bara sedan i början av mars har Mathems kapacitet ökat med 33 procent. Fram till sommaren räknar e-handlaren med att den ska ha växa med ytterligare 50 procent och det nya lagret är en del i det.

– Vi behöver ta höjd för att många av våra nya kunder kommer att stanna hos oss även framöver, och då behöver vi säkerställa att vi också kan fortsätta att leverera till dem. Med detta lager räknar vi med att på sikt kunna utöka kapaciteten med ytterligare cirka 20 procent, säger Johan Lagercrantz.

Lagret, som ska ligga i Veddesta i Järfälla kommun, blir 4 600 kvadratmeter stort.

Redan nu håller Mathem tillsammans med fastighetsägaren på att anpassa lokalerna efter verksamheten. Det handlar om en investering på 15 miljoner kronor. Redan om fyra veckor ska det tas i bruk.

80 personer ska anställas till verksamheten.

– Det känns fantastiskt roligt att kunna erbjuda fler människor jobb, särskilt i dessa tider. Rekryteringsprocessen är redan i full gång, säger Johan Lagercrantz.

Sedan början av mars har Mathem redan nyanställt 250 personer.

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev