Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitala handelsplatser

Mat.se öppnar ”jourbutik” online för de i olika riskgrupper

Publicerad: 27 mars 2020, 07:48

Mat.se lanserar en onlinebutik enbart för dem som befinner sig i olika riskgrupper för coronasmittan. Färdigpackade måltidsalternativ och hygienkassar erbjuds med leverans till dörren nästkommande dag.


Ämnen i artikeln:

DagligvarorE-handelMat.seCorona

– Det här är ett erbjudande som är till för de personer som tillhör någon av de riskgrupper som riskerar drabbas allra värst av coronaviruset. Man kan se det som en digital jourbutik där man får tillgång till snabb leverans av basvaror som räcker för en person under en veckas tid, säger verksamhetschef Ludvig Anderberg.

Trycket på Mat.se har varit högt den senaste tiden. E-handlaren har därför svårt att garantera leverans nästkommande dag. Det här är ett sätt att garantera att de som ska undvika att besöka fysisk butik inte får tomt i kylskåpet.

Butiken erbjuder inledningsvis två olika matkassar med skafferivaror som räcker till både frukost, lunch och middag under en vecka för en person.

Man kan även beställa en hygienkasse med basprodukter för personlig hygien och rengöring.

– Med en högt belastad e-handel har behovet av att kunna säkra hemleveranser till riskgrupper varit högt. Vi behövde hitta en lösning som både gick att få igång snabbt och som kompletterade den vanliga e-handelslogistiken. Nu testar vi det här för att se om det är en tjänst som uppskattas, och om så är fallet kommer vi att försöka skruva upp kapaciteten ytterligare, säger Carl Stenbeck, affärsutvecklingschef inom Axfood.

Butiken öppnar under helgen. Första leveransen görs på måndag.

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev