måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitala handelsplatser

List-bonanza: Här årets mest lästa Market Insights-artiklar

Publicerad: 22 december 2022, 14:48

Listor i långa rader bland årets mest lästa artiklar.

Foto: Getty

En del analys, en del granskning, en del unik trendspaning – och sju delar listor. Det är receptet på Market Insights-läsarnas favoritartiklar under 2022.

Ämnen i artikeln:

Market InsightsNa-kdIndiskaE-handelLöner

Andreas Dyrberg Skog

andreas.dyrberg-skog@bonniernews.se


Markets premiuminnehåll paketerades om i mars i år och blev Market Insights. Samtidigt har vi lanserat flera nya inslag den senaste tiden, som Talanglistan, 200-listan och Market Makroanalys, och satsat på att bli ännu vassare på kartläggningar och granskningar. När vi summerar året kan vi konstatera att förändringarna har gått hem hos Insights-läsarna – som nu är fler än någonsin. Listan över årets mest lästa artiklar är också ett kvitto på att vi fokuserat på rätt saker, men framför allt en tydlig signal att våra läsare älskar listor.

Vi vill inte göra er besvikna till jul, så här kommer en till – 2022 års mest lästa artiklar på Market Insights:

1. Lista: 60 talanger som formar framtidens handel
De är unga, målmedvetna – och inspirerande. Market har identifierat 60 talanger i detaljhandeln – samtliga upp till 35 år. Här är hela listan med stjärnor från bland annat Cervera, Indiska, Jysk och Swedish Stockings.

2. Stor undersökning: De får bäst betyg för kundmötet – lista med 100 kedjor
Mystery shoppingföretaget Better Business har åter korat kedjorna som levererar det bästa kundmötet. I år har snittbetyget höjts rejält för flera parametrar. Här är hela listan med betygen.

3. Hela listan – här är de 100 mäktigaste i handeln
För åttonde gången har Market och Dagligvarunytt utsett Handelns Mäktigaste. En hel del har hänt sedan senast. Fyra av tio namn på listan är nya – och Pernilla Nyrensten, medgrundare av Revolution Race, är nummer ett. Här är hela topp 100-listan.

4. Unik kartläggning: Här är Sveriges 200 största e-handlare 2022 – ladda ner hela listan
Landets 200 största e-handelsföretag tappar fart jämfört med superåret 2020. Men den gemensamma omsättningen närmar sig ändå 100 miljarder kronor. Det visar Markets nya kartläggning. Här kan du läsa hur bolagen utvecklades under 2021 och ladda hem hela 200-listan med Sveriges största e-handlare.

5. Den nakna sanningen om NA-KD – chefsflykten, miljardraset och vinsten som försvann
Modebolaget NA-KD har hyllats för sin snabba framfart på marknaden. På sex år har omsättningen gått från noll till över två miljarder kronor. Men framgångssagan är långt ifrån fläckfri. I en stor granskning har Market talat med en rad personer med kopplingar till NA-KD och den excentriske grundaren Jarno Vanhatapio.

6. Stor undersökning om kundmötet: Faktorerna som skiljer vinnarna från förlorarna
De som är bäst blir bättre och de som är sämst blir sämre. Det är en av slutsatserna från årets upplaga av Custitudes undersökning Kundmötesbarometern. ”Det är väldigt tydligt vad som utmärker toppkedjorna”, säger Custitudes vd Lotta Eriksson. Här är listan med kundernas betyg på kedjorna.

7. 18 branschprofiler: Här är trenderna som förändrar detaljhandeln 2022
Vilka faktorer kommer att vara avgörande för utvecklingen i detaljhandeln 2022? Market har frågat 18 tunga profiler. Här är deras profetior om trender, kundbeteende och omvälvande förändringar i branschen.

8. Mikael Sydner: Nya ägaren byter vd direkt – det kan vara ett stort misstag
Indiska lever vidare – vilket jag aldrig tvivlade på. Men jag trodde inte att det skulle gå så fort. Nu talas det redan om en fortsatt tillväxtresa. Men var är Karin Lindahl? Det frågar sig Markets Mikael Sydner i en analys.

9. Kartläggning: Indiska är inte ensamma – här är modehandlarna som blöder mest
Pandemin har slagit skoningslöst mot modehandeln. Indiska är det senaste offret – men det är många fler som blöder. När Market kartlägger de 45 största aktörerna i branschen går mer än var tredje med förlust. Här är hela listan med nyckeltal för modehandelns 45 största aktörer.

10. Löneligan 2022: Så mycket tjänar 100 vd:ar i detaljhandeln
Markets årliga kartläggning av vd-lönerna i detaljhandeln är här – och det händer stora saker på årets 100-lista. Nya ettan har en rekordlön som utklassar alla andra.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev