torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitala handelsplatser

Konkurrensen hårdnar – danska jätten kliver in i Sverige

Publicerad: 31 januari 2023, 09:33

Brian Andersen.

Foto: Pressbild

Nu får svenska bolag som Lyko och Kicks se sig över axeln när danska jätten Matas öppnar e-handel i Sverige. Bolaget är ett av Danmarks största e-handelsbolag och 8 av 10 danska kvinnor är med i skönhetsjättens kundklubb. ”Många svenskar som känner till Matas.”

Ämnen i artikeln:

LykoKicksApoteaMatasDetaljhandelnE-handel

Loke Westberg

loke.westberg@bonniernews.se


Med start i dag öppnar danska Matas upp e-handel i Sverige. Kedjans prisbelönta koncept har gjort den till en av Danmarks största e-handelsaktörer och 8 av 10 danska kvinnor är medlemmar i kundklubben vid namn Club Matas.

LÄS OCKSÅ: Larmet om kundmötet – utvecklingen tvärvänder: ”Det är snudd på obegripligt”

I Danmark har Matas fysisk närvaro i form av 261 butiker. Kedjan hade även fysisk närvaro i Sverige tidigare, men stängde den sista butiken i Varberg 2015.

– Det är många svenskar som känner till Matas efter att ha besökt butiken i Danmark. Matas kommer erbjuda fler än 20 000 skönhetsprodukter och leverera över hela landet. Vi har ett stort utbud av produkter inom skönhet och hälsa, och en expertis inom hudvård som vi nu ser fram emot att dela med den svenska marknaden. Vår kostnadsfria medlemsklubb Club Matas har även olika typer av medlemsförmåner och erbjudanden på kända varumärken, säger Brian Andersen, E-handelsdirektör på Matas Group, i en kommentar.

Detta innebär att svenska aktörer som Lyko, Kicks och delvis Apotea har en ny storspelare som konkurrent på marknaden.

Bland de varumärken som Matas kommer att erbjuda återfinns bland annat Biotherm, Kiehl's, Estée Lauder, Clinique och Kylie Cosmetics.

– Vi vet att svenskarna ställer samma höga krav på trygghet och säkerhet som danskarna. Alla Matas egna hudvårdsmärken är utvecklade och producerade i Danmark och uppfyller de högt ställda kraven från både myndigheter och konsumenter, säger Brian Andersen och fortsätter:

– En stor del av våra produkter är Svanenmärkta och vi har även ett samarbete med Kræftens Bekæmpelse om våra egna solprodukter, något som ger våra kunder trygghet och vetskap om att produkterna är säkra och utan onödiga kemikalier.

LÄS OCKSÅ: Så har Stadium kapat kostnaderna för returer – rejält: ”En gamechanger”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev