Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitala handelsplatser

Klarna lanserar prisjämförelsetjänst i appen: ”Gör jobbet åt konsumenterna”

Publicerad: 14 november 2022, 09:00

Klarnas jämförelseverktyg lanseras i dag.

Foto: Pressbild

Klarnas nya sök- och jämförelseverktyg kommer vara tillgängligt i Sverige, Danmark och Storbritannien. Tanken är att kunder ska kunna jämföra tusentals onlinebutiker för att hitta det bästa alternativet.

Ämnen i artikeln:

E-handelPricerunner

Loke Westberg

loke.westberg@bonniernews.se


I den nya funktionen, som implementeras i Klarnas app i Sverige, Danmark och Storbritannien, blir det möjligt att filtrera sökningar efter färg, storlek, betyg, lagerstatus och leveransalternativ.

Detta utöver grundfunktionen, som är att jämföra priser för att hitta det billigaste alternativet. Tjänsten bygger på Klarnas köp av Pricerunner förra året.

LÄS OCKSÅ: Unik kartläggning: Så går det för Team Sportia och Sportringen – butik för butik 

Verktyget blir en integrerad del av Klarna-appen, där kunder kan ta del av relevant information inför ett köpbeslut. Det kan vara produktomdömen eller om andra onlinebutikers priser.

– Du kan ägna hela dagen åt att jämföra erbjudanden på konventionella sökmotorer eller marknadsplatser, men du kommer alltid att tvivla på om du verkligen har hittat den bästa produkten till det bästa priset. Klarnas nya sök- och jämförelseverktyg gör jobbet åt konsumenterna och jämför tusentals webbsidor i realtid för att säkerställa att de har all information de behöver för att fatta välgrundade och säkra köpbeslut, säger Sebastian Siemiatkowski, medgrundare och vd för Klarna, i ett pressmeddelande.

Verktyget är från och med i dag tillgängligt i de tre länderna och finns sedan tidigare i USA.

– Dagens lansering är för oss en viktig milstolpe i vår utveckling från ett betalningsnätverk till en enda shoppingdestination - som täcker allt från inspiration, produktupptäckter, leveransspårning, digitala kvitton till sömlösa returer, säger Sebastian Siemiatkowski i en kommentar.

I en ny rapport från Klarna kallad Holiday-rapporten, uppger 73 procent av de svenska respondenterna att man kommer att jämföra priser mellan återförsäljare oftare i år jämfört med i fjol.

LÄS OCKSÅ: Kartläggning: Här är retailföretagen som hamnat hos Kronofogden 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev