Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitala handelsplatser

Kinnevik blir storägare i Mathem – trycker in närmare en miljard

Publicerad: 14 februari 2019, 08:05

Foto: Håkan Andersson

Kinnevik investerar totalt 900 miljoner kronor i nätmatsföretaget Mathem – och blir storägare med 38 procent av aktierna. ”Vi växlar upp”, säger Mathems vd och grundare Tomas Kull.


Ämnen i artikeln:

DagligvarorMathem

Läs mer: Thomas Ohlén: Kinneviks framstöt i Mathem bör oroa de ”gamla” kedjorna

Den nya storägaren blev klart på torsdagen när investmentföretaget Kinnevik skjuter till kapital till nätmatsföretaget Mathem. Sammanlagt rör det sig om 900 miljoner kronor i form av 400 miljoner som kapitaltillskott och 500 miljoner i aktier i bolaget. Detta ger Kinnevik en ägarandel på 38 procent.

– Det finns en stor potential i den här sektorn, säger Kinneviks vd Gerogi Ganev.

Tomas Kull är full av entusiasm inför den nya storägaren.

– Trots att vi verkat i tio år har vi knappt börjat vår resa. Nu växlar vi upp för att nå ännu fler svenskar och spara mer av deras tid, ryggar, stress, pengar och klimat, säger han i en kommentar.

Tanken är att Mathem ska kunna dra nytta av Kinneviks andra innehav inom e-handeln som Zalando, Qliro, Kolonial, Karma och Budbee.

– Med 400 miljoner kronor på vårt framtidskonto och ett starkt nätverk får vi möjlighet att ta tag i vår långa lista med idéer för en ännu bättre kundupplevelse.

Sedan tidigare samarbetar Mathem med Clas Ohlson, Postnord och en vinleverantör.

Mathem levererade runt 1,5 miljoner matleveranser under fjolåret och omsatte över 1,5 miljarder kronor. Bolaget är i dagsläget verksamt i Stockholmsregionen, från Uppsala till Södertälje, i Göteborg, Malmö, Lund och Helsingborg. Antalet anställda uppgår till cirka 1 500.

Ämnen i artikeln:

DagligvarorMathem

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev