söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitala handelsplatser

Icas nya e-handelslager invigt – då kan Maxi-butiken växla upp: ”Blir kompletta”

Publicerad: 21 april 2021, 09:12

Foto: Henrik Brunnsgård/TT

I dag öppnar Icas nya e-handelslager i Arendal i Göteborg, något som många Ica-handlare i Västra Götaland länge sett fram emot. ”Nu kan vi bli kompletta i vårt kunderbjudande”, säger Thomas Strindeborn som driver Ica Maxi i Partille.

Ämnen i artikeln:

IcaE-handelDagligvaror

AR


När det nya e-handelslagret slår upp dörrarna innebär det att leveranskapaciteten av e-handlad mat ökar i hela Västra Götaland. Lagret har en totalyta på 17 200 kvadratmeter och är beläget i Arendal Green Park i Göteborgs Hamn.

Alla Ica-butiker som ansluter sig, stora som små, får tillgång till ett bredare sortiment och bättre service till sina kunder. Leveranser kommer att ske sju dagar i veckan.

– Målet är att de lokala Ica-butikerna skall kunna erbjuda fler kunder e-handelstjänster med en personlig och smidig köpupplevelse för att göra vardagen enklare, säger Anders Svensson, vd för Ica Sverige.

Kunderna kommer att kunna handla via den senaste tekniken i form av Ocados e-handelsplattform med anpassningar skapade unikt för Ica.

– Samarbetet med brittiska Ocado, som är världsledande på e-handel med mat, gör det möjligt för oss att skala upp och effektivisera vår e-handel under lång tid framöver, säger Anders Svensson.

Bland annat innefattar det att systemet ”vet” vad kunden brukar handla, hur ofta och vad ”andra som du” handlar. Det gör att kunden får en mer personlig köpupplevelse och känner igen sig i sin lokala e-handelsbutik.

Thomas Stindeborn, handlare för Ica Maxi i Partille.

Thomas Strindeborn på Ica Maxi i Partille är en av de handlare som länge sett fram emot att det nya e-handelslagret ska tas i bruk.

– Med vårt läge mitt i ett köpcentrum har det varit svårt att få till eget plock, vi har därför nöjt oss med matkassar i ganska liten skala. Det här modellen är betydligt mer effektiv och gör att vi blir kompletta i vårt kunderbjudande, säger han.

Att vara sen på bollen tror han inte är något problem, tvärtom.

– Under pandemin har det varit mycket fokus på den växande e-handeln men nu måste vi våga prata även om lönsam e-handel – det finns liksom ingen mening med att förflytta en lönsam kund till en olönsam kund. Om e-handeln ska vara lönsam så måste den vara smart och rationell.

För Ica Maxi i Partille går tjänsten skarpt 24 maj men själva marknadsföringen är redan i full gång.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev