Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitala handelsplatser

Hon blir Markets nya chefredaktör: ”En bransch som utvecklas fort”

Publicerad: 18 augusti 2020, 09:30

Nu står det klart att Gertrud Svensén blir den som efterträder Pontus Edman som chefredaktör och ansvarig utgivare för Market. ”Känns hedrande och spännande”.


Bonnier News förvärvade Hakon Media, som rymmer både Market och systertidningen Icanyheter, den 1 april i år.

Nu står det klart att Gertrud Svensén blir den som efterträder Pontus Edman som chefredaktör och ansvarig utgivare för båda titlarna.

– Det känns hedrande att få ta över ansvaret över de här två titlarna och spännande att få bevaka en bransch som utvecklas så fort, säger hon.

I dag arbetar Gertrud Svensén som redaktionschef på Vårdfokus som ges ut av Vårdförbundet.

Tidigare har hon arbetat på andra nischade medier som Resumé, Kamratposten och Dagens Medicin, samt varit chefredaktör och ansvarig utgivare på Lärarförbundets tidningsavdelning.

– Mina tidigare erfarenheter har lärt mig vikten av att verkligen lära känna sina läsare och att utforma journalistik som är relevant för dem. Tillsammans med en redaktion som jag vet sitter på djupa branschkunskaper vill jag bidra till att utveckla titlarna, säger Gertrud Svensén.

Vad lockar med detaljhandeln?
– En bransch som utvecklas fort är alltid spännande att bevaka journalistiskt. Jag tänker särskilt på den digitala omställningen med en växande e-handel och nya aktörer som Amazon.  Hållbarhetsfrågorna som fått större betydelse för branschen är också intressanta att bevaka.

Gertrud Svensén tillträder sin tjänst i oktober.

Ellen Larsson

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev