Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitala handelsplatser

Han ska hjälpa Gents ut i världen – efter mellanår gör e-handlaren omstart

Publicerad: 26 februari 2019, 08:48

Senaste räkenskapsåret blev ett mellanår för Gents. Nu gasar e-handlaren och har värvar e-handelskompetens till styrelsen.


Ämnen i artikeln:

Hälsa och egenvårdEkonomiGents

För det brutna räkenskapsåret 2017/2018, som tog slut 30 juni, hade Gents en nettoomsättning på 37,6 miljoner kronor, året innan var omsättningen 37,7 miljoner kronor.

E-handlaren gjorde ett rörelseresultat på 418 000 kronor vilket är något sämre än 440 000 kronor året innan.

– Under det sista räkenskapsåret har fullt fokus varit på att hitta tillbaka till Gents DNA och att omorganisera och förstärka organisationen. Det arbetet bär nu frukt och vi ser en stark tillväxt som började under våren 2018 och som fortsätter i samma fart in i 2019. januari, som normalt kan vara en sämre månad, var fantastiskt med en tillväxt om över 50 procent, säger vd och ägare Jenny Rhydström.

Lazlo Varga tillsammans med Gents vd Jenny Rhydström.

Dessutom plockar kedjan in ytterligare e-handelskompetens i styrelsen. Euroflorist tidigare vd Lazlo Varga blir ledamot.

– Vi ser fram emot att dra nytta av hans kompetens i styrelsen, säger ordförande Kristina Jarring Lilja.

– Företaget har uppvisat en stark tillväxt i Sverige och har ett koncept som jag tror fungerat mycket väl på många andra marknader där vi har en spännande utveckling framför oss. Jag ser fram emot att sätta igång och bidra till en fortsatt positiv utveckling av företag, säger han själv i en kommentar.

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev