Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitala handelsplatser

Han ska göra Aller Media till en storspelare inom e-handel: ”Nästa fas”

Publicerad: 27 januari 2021, 13:14

Mediehuset Aller Media utökar sin satsning på e-handel. Som ett led i det utses Fredrik Blomqvist till e-handelschef. ”Jag ser fram emot att leda och utveckla detta affärsområde in i nästa fas”, säger han.


Ämnen i artikeln:

E-handel

– Vi har under de senare åren byggt upp en egen e-handelsaffär som har stark koppling till vår mediaaffär. År 2019 genomförde vi vårt första förvärv inom e-handel, som visade sig bli mycket framgångsrikt. Vi är nu redo att öka takten för en tillväxt som stärker vår koncern inom området, säger vd Bodil Ericsson Torp.

I dag består förlagets e-handelsverksamhet av Allas shop samt sajten Skapamer som förvärvades 2019.

Målet är att verksamheten ska växa de kommande åren. Portföljen ska breddas genom nya förvärv och expansion ska ske till fler marknader, där Skapamer etablerat sig i Danmark och Norge.

Som ett led I de ambitionerna har Aller Media utsett Fredrik Blomqvist till e-handelschef.

– Han känner vår koncern väl, har en stark affärsbakgrund och goda förutsättningar att leda vår tillväxt framåt inom e-commerce, säger Bodil Ericsson Torp.

Fredrik Blomqvist har tidigare arbetat inom mediehuset och jobbar i dag med affärsutveckling inom dotterbolaget Make your mark.

– Jag ser fram emot att leda och utveckla detta affärsområde in i nästa fas med ökad tillväxttakt, i en stark portfölj av strategiska förvärv och partnersamarbeten. Aller media har tagit flera viktiga steg framåt på kort tid, säger han i en kommentar.

Sitt nya jobb börjar Fredrik Blomqvist 1 februari.

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

E-handel

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev