måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitala handelsplatser

Förre Coop-vd:n till konkurrenten – blir onlinechef för Icas apotek

Publicerad: 20 oktober 2020, 12:18

Ica Gruppen värvar från konkurrenten. Förre chefen för Coop online, Catrin Folkesson, blir ny e-handelschef för Apotek Hjärtat.

Ämnen i artikeln:

Apotek HjärtatE-handelApotekLedarskap

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Läs mer: Coop stuvar om online – då kliver Catrin Folkesson av som vd

– Jag är glad över att bli en del av Apotek Hjärtat. Här finns en stark medvetenhet om digitaliseringens betydelse och hur e-handeln ska drivas framåt. Dessutom är det spännande med en ny bransch. För mig är det också viktigt att få möjlighet att jobba i ett företag som jag tycker om, och Hjärtat har ett fantastiskt varumärke och står för värderingar som jag kommer att vara stolt över att få jobba med, säger Catrin Folkesson i en kommentar.

Innan Coop, där hon var vd för Coop Online, har hon bland annat arbetat inom Clas Ohlson med ansvar för den digitala expansionen. Hon var också chef för nya marknader samt för den tyska verksamheten inom kedjan.

Catrin Folkesson är en del av Svensk Digitalhandels styrelse och är även styrelseledamot i Kjell & Company.

Hos Apotek Hjärtat efterträder hon Christina Ericsson som blivit vd för för e-handelsbolagen Nordic Feel, Blush och Eleven. Hon blir en del av ledningsgruppen.

– Hennes breda erfarenhet av e-handelsfrågor, både vad gäller teknisk utveckling och kundupplevelse, kommer att vara mycket värdefulla framåt. Vi är mitt uppe i en förändrings- och läroresa, med en e-handel som växer så att det knakar, och där Catrin kommer att spela en viktig roll som ledare, säger vd Anders Nyberg.

Catrin Folkesson börjar det nya jobbet 1 december. Fram till dess att hon är på plats kliver Sammi Khayer in som tillförordnad chef för digitala kanaler.

Läs mer: Hjärtats e-handelsboss blir vd för skönhetsjätten online: ”Utvecklande”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev