fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitala handelsplatser

Footway pressas av miljonkrav hos Kronofogden

Publicerad: 9 mars 2023, 13:52

Footways vd Daniel Mühlbach har en ansträngd likviditet att hantera.

Foto: Johan Marklund

Hos Kronofogden finns 18 pågående ärenden om betalningsförelägganden mot Footway. Totalt handlar det om minst 11 miljoner kronor, skriver Breakit.

Ämnen i artikeln:

Footway

Annika Wilhelmson

annika.wilhelmson@bonniernews.se


LÄS OCKSÅ: Mühlbach laddar om – efter tre brutala år: ”Man känner sig konstant otillräcklig och det är supersvårt”

Kraven kommer från flera olika leverantörer, de flesta handlar om belopp på ett eller flera hundra tusen men några rör miljonbelopp. Bland fordringsägarna finns välkända bolagsnamn som Björn Borg och Kavat.

Footways vd Daniel Mühlbach säger sig vara förvånad när Breakit når honom under en semester i Alperna.

“Vi har en bra plan och vi följer den planen, och vi har en nära dialog med alla parter, alltså långivare, leverantörer och andra intressenter. Jag känner mig inte oroad över det faktiskt”.

Daniel Mühlbach säger också att bolaget har en ”supertajt” dialog med alla leverantörer.

Men det motsägs av två av fordringsägarna, som tidningen pratat med mot löfte om anonymitet. Båda uppger att det är svårt att komma i kontakt med Footway och att det är ovanligt att de vänder sig till Kronofogden. Den ena säger att de inte såg någon annan utväg än att vända sig till Kronofogden för att få betalt för sin fordran.

Footway tog in 127 miljoner kronor i april förra året via en emission. Vid årsskiftet fanns det bara 6 miljoner kvar, enligt den senaste rapporten. Där skriver också vd:n att planen är att accelerera försäljningen av produkter som levererades 2021 eller tidigare genom att sälja ut dem via bolagets outlet Brandosa.com. Det väntas förbättra likviditeten med 100–150 miljoner kronor i år.

Som Market berättade tidigare i veckan rasade Footway Groups omsättning förra året med 400 miljoner kronor till 1,1 miljarder och rörelseresultatet landade på minus 288 miljoner kronor.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev