Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitala handelsplatser

Elon och Electra tar samarbetet online – lanserar gemensam e-handel

Publicerad: 15 juni 2020, 13:04

Gemensam e-handel är nästa steg i integrationen av Elon och Electra Gruppen. ”Vi skapar ett bättre kunderbjudande samtidigt som vi stärker våra butikers konkurrenskraft”, säger Anneli Sjöstedt, Electra Gruppens vd och koncernchef.


Ämnen i artikeln:

HemelektronikE-handelElonElectra GruppenSamverkanElon Ljud & Bild

Läs mer: Här är den nya jätten: Elon och Electra Gruppen går samman

Förra året bytte över 100 Audio Video-butiker namn till Elon Ljud och Bild.

Redan när sammangåendet lanserades stod det klart att en gemensam e-handelssatsning med Elon skulle komma. Från början var målet lansering i mars 2020, men nu kommer den alltså.

På Elon.se möts nu 400 butiker från Elon och Elon Ljud och Bild och breddar sortimenten med både hemelektronik och vitvaror.

– Vi ser fram emot en sajt som skapar stora fördelar för kunder runt om i landet, säger Stefan Lebrot, vd och koncernchef på Elon, och påpekar att tillsammans med Electra skapar Elon Nordens största fackhandelskedja för hemelektronik, vitvaror och belysning.

– Vi kan erbjuda service, support och utlämning i en omfattning som ingen annan har, säger Anneli Sjöstedt, Electra Gruppens vd och koncernchef, och pekar på de 400 butikerna.

Den gemensamma e-handeln gör att de båda organisationernas lagersystem och processer förenas.

När beskedet om gemensam e-handelssatsning kom gavs också löftet att det system som Audio Video hade skulle finnas kvar. Det medför en e-handelsmodell där handlaren, i det område där varan beställs ifrån, får en del av marginalen.

Läs mer: I dag går Audio Video i graven – nu väntar en gemensam e-handel

Marie Hillblom

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev