Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitala handelsplatser

Egmont blir storägare till norsk garnjätte: ”Segment som passar bra in”

Publicerad: 8 januari 2020, 13:31

Foto: Shutterstock

Egmonts e-handelsatsning växer. Nu utökas ägarandelen i norska garnjätten Garnius.no. ”Vi är väldigt glada över att få Egmont som majoritetsägare”, säger grundaren Stein Inge Svensen.


Egmont utökar ägarandelen i norska e-handelsverksamheten Garnius.no och blir därmed majoritetsägare för e-handlaren.

– Egmont har en stark e-handelsportfölj. Nu satsar vi ytterligare på ett av våra tillväxtbolag och ökar vår ägarandel. Vi gick in i verksamheten 2018 och har sedan dess haft ett strålande samarbete med dagens ägare och som vi nu vill bygga vidare på. För Egmont är detta också ett segment som passar bra in i det målgruppsfokus som vi redan har via våra många välkända redaktionella varumärken, säger Cato Broberg, ansvarig för Egmonts e-handelssatsning.

Garnius.no grundades i Norge 2016 av Stein Inge Svensen och omsätter nästan 130 miljoner kronor. Vid årsskiftet lanserades sajten i Danmark och under 2020 sker samma sak i Sverige och Finland.

– Vi är väldigt glada över att Egmont som majoritetsägare. Egmont bidrar med spetskompetens inom e-handel, men också genom sin insikt i garn- och sticksegmentet. Jag ser fram emot en spännande tid med expansion utanför Norge, säger Stein Inge Svensen.

Han kommer fortsatt att vara verksam inom bolaget.

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev