fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitala handelsplatser

Efter tappet till Axel Johnson – han tar över som ny vd för Dustin

Publicerad: 2 februari 2023, 09:20

Johan Karlsson.

Foto: Pressbild/Jonas Ljungdahl

Nästa höst tar Dustins nuvarande vd Thomas Ekman klivet över till Axel Johnson. Tar över efter honom gör bolagets nuvarande ekonomidirektör med lång erfarenhet i Dustin.

Ämnen i artikeln:

DustinE-handelRekrytering

Loke Westberg

loke.westberg@bonniernews.se


Med en nettoomsättning på nästan 5,5 miljarder kronor är Dustin i dagsläget Sveriges näst största e-handlare, endast besegrade av Boozt. Det framkommer i en kartläggning av Market som publicerades i höstas.

Det var däremot inte den enda uppmärksamheten som Dustin ådrog sig under hösten, det gjordes även känt att bolagets vd Thomas Ekman lämnar Dustin för jobbet som vd över Axel Johnson-koncernen, som också är storägare i Dustin.

– Som vd på Dustin har jag alltid ett nära samarbete med Axel Johnson som största ägare, och har genom det lärt känna den starka kombination av långsiktighet, otålighet och samhällsengagemang som präglar koncernen, sade Thomas Ekman i en kommentar då.

Nu har Dustin hittat efterträdaren i form av bolagets nuvarande ekonomidirektör Johan Karlsson. Han har varit just ekonomidirektör i bolaget sedan 2009.

– Johan har lång erfarenhet och gedigen kunskap om Dustin och marknaden bolaget verkar på. Han har tagit stor del i att utveckla Dustins strategi och är med sitt starka ledarskap rätt person att med kontinuitet fortsätta leda bolaget framåt, säger Mia Brunell Livfors, styrelseordförande Dustin, i en kommentar.

Johan Karlsson tillträder som vd den 3 april i år.

– Jag ser fram emot att tillsammans med alla fantastiska medarbetare på Dustin fortsätta leverera på vår strategi och utveckla bolaget för att ytterligare stärka vår position på marknaden. Kombinationen av den interna kompetensen och de underliggande marknadstrenderna ger oss rätt förutsättningar för långsiktigt lönsam tillväxt, säger han i ett pressmeddelande.

Han lovordas även av Dustins avgående vd.

– Jag tycker det är väldigt roligt att Johan med sitt starka kommersiella fokus, nyfikenhet och kännedom om bolaget är den som tillsammans med alla medarbetare fortsätter utveckla Dustin, säger Thomas Ekman.

Man låter även meddela att rekryteringen av en ny ekonomidirektör inleds omgående.

LÄS OCKSÅ: Svensk e-handel har ny etta – nu ska han bli dubbelt så stor: ”Utmaningen är att hålla sig hungrig”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev