Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitala handelsplatser

E-handlaren paketerar med mindre luft – sparar 300 lastbilar per år

Publicerad: 23 september 2019, 12:44

Eleven och Nordic Feel sparar 300 lastbilar per år genom att förpacka smartare. ”För oss är det viktigt att skicka skönhet och inte luft”, säger vd Pernilla Barkman.

Ämnen i artikeln:

Hälsa och egenvårdEleven

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Läs mer: Nästa steg efter storaffären – Eleven får ny sajt och byter plattform

Satsningen kallas No air commerce. Den går ut på att Eleven och Nordic Fell anpassar lådorna efter produkterna och inte skickar onödigt stora paket.

– Vårt hållbarhetsarbete är en pågående process där vi ständigt försöker bli bättre. För oss är det viktigt att skicka skönhet och inte luft, säger Pernilla Barkman i en kommentar.

Stora paket tar stor plats under transporten till kunden.

Eleven och Nordic Feel har tagit fram sju varianter på kartonger för att bättre kunna anpassa lådorna efter produkten. För de allra minsta finns till exempel ett vadderat kuvert i stället.

– Vi har räknat ut att om vi skulle begränsa oss till ett par få lådor som rymmer alla produkter hade det krävts ytterligare 300 lastbilar per år för att leverera samma mängd paket, säger logistikchefen Marcus Johansson.

Mindre paket innebär också att fler hamnar direkt i kundens brevlåda vilket gör att man slipper transporter till utlämningsställen.

Läs mer: Skönhetsjätten är mejkad för storoffensiv: ”Vi ska bli etta på marknaden”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev