lördag10 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitala handelsplatser

E-handlaren lanserar egenbyggd personaliseringsmodell: ”Spännande innovation”

Publicerad: 21 mars 2023, 07:26

Foto: Daniel Norman

Boråsbolaget Care of Carl satsar på den digitala kundresan. Detta genom att lansera en funktion som arbetar fram en personlig stil till användaren i realtid. ”Premiumtjänst i alla led.”

Ämnen i artikeln:

Care of CarlMode

Loke Westberg

loke.westberg@bonniernews.se


Sedan 2010 har Care of Carl varit en storspelare på marknaden för herrmode.

LÄS OCKSÅ: Stor lista – de får bäst betyg för kundmötet: ”Resultaten gör oss nyfikna”

Nu tar e-handlaren ytterligare kliv för att förbättra kundresan online och hjälpa män att upptäcka sin personliga stil.

För att möjliggöra detta lanserar man en typ av robot kallad ”Min stil”, som är byggd internt, och som via datapunkter i realtid arbetar fram förslag på kläder som är i linje med kundens stil.

– I vår ständiga strävan efter att förhöja kundupplevelsen och erbjuda våra kunder en premiumtjänst i alla led ämnade vi uppdatera funktionaliteten för att hålla oss relevanta i den ständiga utvecklingen. ”Min stil” är en spännande innovation vi jobbat fram internt och som kommer underlätta för alla våra kunder, oavsett intresse eller stilkunskap, att navigera bland vårt redan kurerade urval av premiumvarumärken och hitta rätt med mindre friktion än via en traditionell listsortering, säger Mathias Ekström, vd på Care of Carl.

Stilrådgivningstjänsten bygger även på ett quiz, som möjliggör att kunden får personaliserad hjälp av en kunnig medarbetare på Care of Carl.

Hjälpen kan sedan fås både genom chatt, telefon och på sikt även video.

– ”Min stil” i kombination med den uppdaterade versionen av vår stilrådgivningstjänst kommer möjliggöra att vi kan möta kunden på dennes premisser, förenkla köpresan och samtidigt hjälpa många fler män att upptäcka sin personliga stil och därmed minimera den ängslighet som ofta kopplas till ämnet, säger Mathias Ekström i en kommentar.

LÄS OCKSÅ: Experten: Därför är kunddatan guld värd för e-handlare – och så bör den användas

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev