Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitala handelsplatser

E-handelsplattformen Vendre prisas för supersnabb tillväxt: ”Något jag bara kunde drömma om”

Publicerad: 8 november 2021, 13:18

Delägare Gabriel Nordström & VD Karl Kihlbom

Foto: Pressbild

E-handelsplattformen Vendre har tilldelats DI Gasell för sin snabba tillväxt. På fyra år har företaget mer än dubblat sin omsättning.

Ämnen i artikeln:

E-handel

Helen Preutz (tjänstledig)

helen.preutz@bonniernews.se


Vendre grundades 2007 av den då 16-årige entreprenören Karl Kihlbom och är, enligt egen utsago, Sveriges snabbast växande e-handelsplattform.

Under de senaste fyra åren har bolaget vars egenbyggda e-handelsplattform används av bland annat Ur&Penn, Ströms Man & Woman och Micki Leksaker, mer en dubblat sin omsättning som i fjol landade på 14,4 miljoner kronor.

Bolaget har nu på grund av sin snabba tillväxt tilldelats utmärkelsen DI Gasell. 

– Det är ändå med viss stolthet man konstaterar Vendre kvalar in på att vara del av de 1 procent av de 619 000 aktiebolag i Sverige som lyckas med att bli ett Gasell vilket jag känner mig ödmjukt tacksam för. Det har varit många ups and downs och att få fira detta delmål är något jag bara kunde drömma om när jag var 16 år och startade min företagsresa, berättar Karl Kihlbom, Vd på Vendre i ett pressmeddelande.

DI Gasell

Gasellundersökningen rankar Sveriges mest framgångsrika företag i 21 län. Undersökningen bygger på företagets fyra senaste årsredovisningar. Mindre än 1 procent av Sveriges aktiebolag uppfyller kraven för att få kallas Gasellföretag.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev