måndag5 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitala handelsplatser

De vill ta ansvar i krisen – och hjälpa handlare att gå online: ”Vi kan inte sitta och vänta”

Publicerad: 31 mars 2020, 05:43

Coronavirusets framfart drabbar de flesta företag inom sällanköpshandeln som brottas med vikande försäljning i fysisk butik. Mot denna bakgrund erbjuder IT-bolaget Palatin Technologies sex månaders gratis webbshop för fysiska aktörer som vill bli digitala.

Ämnen i artikeln:

KonsumentbeteendeE-handel

HP

Helen Preutz

helen.preutz@bonniernews.se


– Vi kan inte sitta och vänta på att handeln dör, säger Palatins vd Folke Straube.

Enligt Markets undersökning har hälften av konsumenterna förändrat sina inköpsvanor till följd av virusutbrottet.

Framför allt handlar man mindre i fysisk butik och undviker stora köpcentrum och gallerior. Bland sällanköpshandlarna tror en majoritet att corona även på sikt kommer att leda till utslagning av fysiska butiker och ökad e-handel.

Enligt Palatin Technologies kan räddningen för många butiker som blöder ekonomiskt vara att snabbt ta steget in på e-handel. För att underlätta steget in på e-handelsmarknaden erbjuder företaget på sex månader fri webshop för nya kunder.

Erbjudandet från Palatin innebär att butiken får en komplett webshop helt utan kostnad. Efter sex månader kan de sedan välja om de vill fortsätta.

Företagets modell som har en integrerad butikskassa har utvecklats under tre års tid. Lanseringen råkade krocka med corona-krisen.

– I stället för att skjuta på lanseringen väljer vi att skänka bort systemet till alla butiker som vill komma igång snabbt med e-handel. Vi måste alla hjälpas åt om svenska butiker och småföretag skall klara sig, säger vd Folke Straube.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev