lördag4 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitala handelsplatser

De lokala apoteken får en nyckelroll vid snabba leveranser: ”Stort nät”

Publicerad: 30 juni 2020, 07:02

Apoteket utökar möjligheten att beställa online och få leverans samma dag genom att erbjuda tjänsten i fler städer. De lokala apoteken får en nyckelroll. ”Ett bra exempel på hur vi kan hitta nya lösningar”, säger Wictoria Glans, ansvarig för e-handeln.

Ämnen i artikeln:

ApoteketE-handelApotekLeveranserCorona

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Efterfrågan på hemleverans av mediciner och andra apoteksprodukter har ökat under coronakrisen.

Sedan tidigare finns möjligheten att beställa online och få leveransen samma dag i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Umeå och Östersund

Nu utökas det till fler städer. Där får de lokala apoteken en nyckelroll. Det är därifrån leveranserna sker.

– Vi vill göra det enkelt för människor att få hem sina läkemedel.  Det känns väldigt bra att vi kan utöka satsningen med leveranser samma dag från lokala apotek just nu när sjuka och riskgrupper inte ska komma till våra apotek. Det är ett bra exempel på hur vi kan hitta nya lösningar tack vare att vi både har ett stort apoteksnät och e-handel på nätet, säger Wictoria Glans.

Tjänsten finns nu även i Örebro, Västerås, Jönköping, Norrköping och Helsingborg. Inom kort ska den introduceras i Linköping också.

I Stockholm kan kunden få leveransen redan inom två timmar, i övriga städer samma kväll om beställningen görs innan klockan 17.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev