torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitala handelsplatser

De kan bli årets e-handelsföretag – prisas på D-Congress: ”Bryter ny mark”

Publicerad: 2 februari 2023, 07:13

Den 9 mars presenteras årets främsta e-handelsföretag under D-Congress. Här är nomineringarna till priset D-Awards.

Ämnen i artikeln:

Svensk HandelE-handel

Mikael Sydner

mikael.sydner@bonniernews.se


För femte året i rad delas D-Award ut av Svensk Handel till Sveriges främsta e-handelsföretag.

De nominerade till årets pris är Asket, Axel Arigato och Lyko. Dessa är framtagna av en jury med e-handelsprofiler under ledning av Svensk Handels COO Malin Winbom.

Vinnaren röstas fram på Dcongress.se/D-Award och presenteras på D-Congress den 9 mars. Omröstningen pågår under perioden 2 februari till 6 mars.

”Svensk Handel vill med D-Award uppmärksamma de svenska e-handelsföretag som bryter ny mark, som skapar kundupplevelser utöver det vanliga, som sätter Sverige på den internationella e-handelskartan och som är föredömen när det gäller syftesdriven handel”, skriver Svensk Handel i ett pressmeddelande.

Tidigare års vinnare av D-Award är Revolution Race (2019), Skincity (2020), Caia Cosmetices (2021) och Inet (2022).

Ur juryns motiveringar för årets nominerade:

Asket
”Asket har en inspirerande och tydlig mission; de driver på för att skapa en värld fri från fast fashion. Med fullständig transparens, spårbarhet och ett livscykeltänk visar de en hel bransch att det går att ställa om modeindustrin.”

Axel Arigato
”Axel Arigato har som få andra svenska digital natives-företag lyckats ta sitt digitala community till den fysiska världen och skapa starka inkluderande upplevelser för sina fans, via allt från engagerande inlägg på Instagram till konserter och klubbkvällar i eller utanför deras galleriliknande butiker.”

Lyko
”Med sin nyfikenhet, innovationskraft och sitt tydliga hållbarhetsfokus bryter Lyko, som ett av Sveriges största e-handelsföretag, ständigt ny mark och tar e-handeln i Sverige till en ny nivå.

Även D-Award – Årets leverantör delas också ut på D-Congress. Några nominerade presenteras inte. Priset delas ut för andra årets i rad. Vinnaren i fjol var Instabox.

LÄS OCKSÅ: Nytt upplägg – då ska det bli fullsatt på D-Congress: ”Har en bra magkänsla”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev