Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitala handelsplatser

Cerveras automatiska lagersatsning: ”Gör att vi kan växa i den takt vi vill”

Publicerad: 22 mars 2021, 08:54

Cerveras e-handel har vuxit kraftig det senaste året. Nu investerar bolaget i högre lagerkapacitet med automation. ”Det nya lagret kommer proaktivt att möjliggöra för vår fortsatta tillväxtresa”, säger vd Peter Rimbäck.


Ämnen i artikeln:

HeminredningE-handelLager

Cervera har tecknat ett nytt lageravtal med sin logistikpartner Aditro Logistics.

Det innebär att bolaget utökar kapaciteten i det nuvarande lagret i Arlandastad med en autostore.

I och med det får Cervera utrymme för 40 000 lagerförda artiklar, mot 16 000 i dag.

– Vi har vuxit kraftigt under det senaste året och håller på att ställa om hela bolaget till en modern e-handlare med butiker. Det nya lagret kommer proaktivt att möjliggöra för vår fortsatta tillväxtresa genom att vi kan växa i den takt vi vill – utan att äventyra kapacitet eller kvalitet, säger Peter Rimbäck i en kommentar.

Han säger att en milstolpe var när bolaget nådde en omsättning på 300 miljoner kronor online på rullande tolv månader i januari, vilket innebar en tredubbling mot 2019.

– Årets första kvartal har också börjat väldigt starkt med ett index på 435 på e-handeln mot samma period 2020, och butikerna har samtidigt klarat sig väldigt bra trots de tuffa restriktionerna med maxantal.

Lokalerna kommer nu att byggas om för att anpassas till den nya verksamheten.

– I och med den nya automatiseringslösningen ökar kapaciteten markant, både i form av antal SKU:s och i e-handelsplock per dag. Detta stärker vår marknadsposition och vårt kunderbjudande, både på e-handel och i butik, genom ett betydligt större sortiment och ännu snabbare leveranser, säger logistikchef Beatriz Fellenius.

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

HeminredningE-handelLager

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev