Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitala handelsplatser

Byter fritidskläder mot mat – Mat.se värvar ny kapten från snabbväxaren

Publicerad: 3 januari 2020, 06:51

Mat.se norpar operative chefen Ludvig Anderberg från Revolution Race. Som verksamhetschef för matleverantören är hans uppgift att skapa tillväxt och integrera verksamheten "lagom mycket" i Axfoodkoncernen.

Ämnen i artikeln:

LivsmedelAxfoodMatseRekrytering

Helen Preutz (tjänstledig)

helen.preutz@bonniernews.se


Våren 2018 lämnade Ludvig Anderberg jobbet som finansdirektör på Nelly för att jobba som operativ chef på Revolution Race.

Nu tar han över rodret för Mat.se efter Måns Danielson, som ska driva det egna techföretaget Markov Capital.

– E-handeln av mat har stor tillväxtpotential och Mat.se ligger i framkant vad gäller smarta lösningar och marknadens kanske bästa serviceerbjudande. Bolaget har gjort en imponerande resa och har en tydlig position i Axfoods varumärkesportfölj, säger Ludvig Anderberg.

Enligt platsannonsen för tjänsten ska verksamhetschefen leda det operativa arbetet med målet att öka tillväxt och lönsamhet.

I arbetsuppgifterna ingår det även att integrera Mat.se och Middagsfrid "lagom mycket" inom Axfoodkoncernen.

– Jag ser fram emot att leda Mat.se  och tillsammans med våra innovativa medarbetare stärka vår position på marknaden ytterligare. Jag har arbetat många år inom modebranschen och ser en hel del gemensamma nämnare i de utmaningar som den nätbaserade dagligvaruhandeln står inför och att vi är en del i Axfoodfamiljen ser jag som en styrka framöver, säger Ludvig Anderberg.

Läs mer: Så växte e-handlaren från fem till 300 miljoner med lönsamhet från dag ett

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev