torsdag8 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitala handelsplatser

Bokjätten vandrar mot börsen med nytt namn: ”Associerar till vår kärnverksamhet”

Publicerad: 11 mars 2021, 07:24

Det är under namnet Bokusgruppen som Akademibokhandeln och Bokus ska börsnoteras. ”Det är ett namn som tydligt associerar till vår kärnverksamhet böcker och som vi kan växa ytterligare i”, säger vd Maria Edsman.

Ämnen i artikeln:

AkademibokhandelnBokusE-handelMedia och underhållningVarumärken

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Läs mer: Ägaren vill ge bokjätten bättre förutsättningar att växa – undersöker börsnotering

Market har tidigare berättat att Akademibokhandeln och Bokus ägare undersöker möjligheten att börsnotera verksamheten. Ett slutgiltigt besked väntas fattas vid Volatis bolagstämma 28 april.

I dag heter moderbolaget Volati Bok AB. Inför en kommande börsnotering genomförs en namnändring till Bokusgruppen inom vilken Akademibokhandeln, Bokus och Bokus Play ingår.

– Vi accelererar vår digitala omställning och ska nu kommunicera direkt mot aktiemarknaden. Bokusgruppen är ett namn som tydligt associerar till vår kärnverksamhet böcker och som vi kan växa ytterligare i. Framåt ska vi dra nytta av såväl Akademibokhandelns omnikanal och stora medlemsklubb, där vi kan rekrytera nya kunder till Bokus Play, som Bokus styrkor inom e-handeln, säger Maria Edsman i en kommentar.

Siktet är inställt på att stärka sin position på marknaden där en stor del av tillväxten ska ske digitalt.

Vid ett eventuellt börsinträde så är det Bokusgruppen som noteras. Det blir ett moderbolag till Bokhandelsgruppen (Akademibokhandeln) och Bokus.

Läs mer: Akademibokhandelns vd om coronaåret – och om att fortsätta framåt på egna ben

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev