Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitala handelsplatser

Apoteket bygger ett eget e-handelslager: ”Får kontroll över hela affären”

Publicerad: 18 januari 2021, 11:03

Apoteket bygger ett e-handelslager i Eskilstuna. ”Ett nytt lager med modern automation ger oss de bästa möjligheterna att fortsätta växa de kommande åren”, säger affärsområdeschefen Wictoria Glans.


Apoteket investerar i ett nytt e-handelslager. Det ska byggas i Eskilstuna och planen är att det ska tas i drift i slutet av nästa år.

Lagret kommer att ligga i Eskilstuna Logistikpark och blir drygt 20 000 kvadratmeter stort.

– Allt fler kunder upptäcker att det är smidigt och enkelt att handla både läkemedel och andra apoteksprodukter i vår e-handel. Att starta ett modernt eget lager för den hanteringen är ett strategiskt beslut och syftet är att vi ska kunna få full kontroll över hela e-handelsaffären för att kunna utveckla den på bästa sätt framåt, säger Wictoria Glans i en kommentar.

Apotekets e-handel har vuxit snabbt de senaste åren. Prognosen visar att tillväxten kommer att vara fortsatt hög de kommande åren.

– Vi ser att e-handeln kommer vara en viktig del för att få ihop vardagen för många människor och satsar därför på ny teknik för att möta kundernas önskemål om snabba och flexibla leveranser. Ett nytt lager med modern automation ger oss de bästa möjligheterna att fortsätta växa de kommande åren, samtidigt som vi fortsätter att utveckla kundupplevelsen, säger Wictoria Glans.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev