fredag9 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitala handelsplatser

Apohem ska växa mer – ny partner klar: ”Förenklar för människor”

Publicerad: 24 maj 2023, 11:05

Apohem och vd Gustav Hasselgren accelererar för att bli ett lönsamt miljardföretag. Nytt samarbete ska locka fler kunder i den hårt konkurrensutsatta branschen.

Foto: Andreas Heneborn

Apohem är en snabbväxare i apoteksbranschen. Nu inleder e-handlaren samarbete med en vårdgivare. ”Det ska vara snabbt och smärtfritt att få hem läkemedel", säger vd Gustav Hasselgren.

Ämnen i artikeln:

ApohemAxfoodGustav HasselgrenE-handelApotek

Thomas Ohlén

thomas.ohlen@bonniernews.se


Markets tidigare granskning av apotekshandeln avslöjade att Apohem hade näst högsta procentuella tillväxten 2021 efter onlinekonkurrenten Meds.

Nu bygger Apohem en allians med Kry för att fortsätta att växa.

– Vårt nya samarbete med Kry är ett bra exempel på hur vi fortsätter nyttja teknik och samarbete för att det ska vara snabbt och smärtfritt att få hem sina läkemedel. Det är fantastiskt att vi lever i ett land med dessa digitala förutsättningar. Tjänster som bank-id och E-recept möjliggör patient- och kundupplevelser som verkligen kan förenkla vardagen för människor, säger Gustav Hasselgren.

LÄS OCKSÅ: Siffrorna avslöjar apotekens tuffa år – här är branschens vinnare och förlorare

När patienten avslutat ett digitalt läkarbesök – där läkaren skrivit ut receptbelagda läkemedel – kan patienten med ett klick enkelt ta sig till Apohems receptsida och få sina läkemedel skickade direkt hem.

Lukas Didon på Kry är entusiastisk över samarbetet med Apohem.

– Samarbetet kommer att förbättra tillgängligheten och servicen för våra patienter än mer och är ett viktigt steg mot en sömlös vårdkedja som förenklar för patienten i vardagen. Tillsammans gör vi det lättare för våra patienter att få tillgång till sina recept på ett säkert sätt och få råd från farmaceuter för att höja deras välmående.

LÄS OCKSÅ: Utmanarens plan – varvar upp för att nå målet: ”Vi ska vara ett lönsamt miljardbolag”

Enligt siffror från E-hälsomyndigheten är 99 procent av recepten numera e-recept, och därmed tillgängliga i den databas som gör det möjligt att få ut recepten genom nätapotek.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev