tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Digitala handelsplatser

AI-rekommendationer ska bana väg för ny e-handelsplats: ”Företag ska kunna komplettera varandra”

Publicerad: 14 april 2023, 07:55

Johan Möllerström, Plexians vd.

Foto: Pressbild/Getty

Nu lanserar fintech-bolaget Plexian en e-handelsplats som ska ge kunden möjlighet att krydda sin handling med AI-baserade produktrekommendationer från andra aktörer i utcheckningsstadiet.

Ämnen i artikeln:

E-handel

Loke Westberg

loke.westberg@bonniernews.se


LÄS OCKSÅ: Granits svenska butiksnät kan växa tvåsiffrigt: ”Många städer där vi inte finns i dag”

I ett e-handelsklimat som präglas av allt hårdare konkurrens väljer det Malmöbaserade fintech-bolaget Plexian att satsa på en ny digital handelsplats.

Det som utmärker den nya e-handelsplatsen är satsningen på uppförsäljning. Via AI-baserade rekommendationer ska kunden i utcheckningsstadiet få personliga och relevanta erbjudanden från andra aktörer.

Produkterna som erbjuds ska komplettera kundens tidigare köp.

– Uppförsäljning är fördelaktigt för såväl e-handeln, som ser ett ökat genomsnittligt ordervärde, samtidigt som det ger kunden en bra köpupplevelse. En ”win-win”-situation helt enkelt. Att möta kundernas behov blir allt viktigare, vilket är anledningen till att vi tagit fram den här lösningen. Tanken är att företag ska kunna komplettera varandra och samverka genom att sätta kunden i fokus, säger Plexians vd Johan Möllerström i en kommentar.

De erbjudanden som kommer att synas skapas i Plexians digitala verktyg Edge Publish. Bolagets AI-motor genererar utifrån kundens profil och köp specifikt utformade erbjudande.

– Idén till handelsplatsen kom när vi fick möjlighet att utveckla uppförsäljningsfunktionen till Baresso och deras webbshop. Baresso kommer också att bli de första som använder tjänsten. Då det är en skalbar produkt, är tanken och förhoppningen att den ska utvecklas tillsammans med företaget och deras behov, säger Johan Möllerström.

LÄS OCKSÅ: Retailpanelen: Fyra trender som skakar om handeln – när krisen slår till

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev