Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Cityhandel

Tunnelbyggen och kriminella hotar handelsstaden – nu kräver Svensk Handel politiska åtgärder

Publicerad: 2 juni 2022, 09:11

Foto: Shutterstock

Stora infrastrukturprojekt och ökad kriminalitet skapar utmaningar för handeln i centrala Göteborg. Det pekar Svensk Handel på i en ny rapport och kräver åtgärder från politiskt håll.

Ämnen i artikeln:

Svensk Handel

Helen Preutz (tjänstledig)

helen.preutz@bonniernews.se


Handelsstaden Göteborg står inför stora utmaningar. Det konstaterar Svensk Handel i en ny rapport som presenteras i dag.
Bland annat ställer den förväntade tillväxten av antalet invånare nya krav på tillgänglighet och infrastruktur – och här kommer handeln i kläm, menar branschorganisationen.
– Stora infrastrukturprojekt i staden, såsom Västlänken, riskerar att slå mot tillgängligheten säger Henrik Ekelund, näringspolitisk expert på Svensk Handel.

Värst drabbas centrala Göteborg, medan handelsområden i ytterområdena klarar sig bättre, anser Svensk Handel som kräver politiska initiativ för att värna innerstaden.

Ett annat problem som pekas ut i rapporten är den växande kriminaliteten i staden som dagligen drabbar handeln och i vissa fall leder till att butiker måste stänga.
– Vi välkomnar givetvis de initiativ som tas för att förbättra tryggheten i stadskärnan, men vårt budskap är tydligt. Nolltolerans måste råda, säger Sofia Larsen, vd på Svensk Handel.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev