tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Cityhandel

Skobutiken tvingas klappa igen efter nyår: "Hyrorna behöver sänkas"

Publicerad: 14 december 2022, 13:53

Foto: Getty Images

En skobutik i Eskilstuna meddelar att man stänger butiken efter nyårsskiftet. Anledningen är att kundflödet i butiken är för litet, rapporterar Eskilstuna Kuriren.

Ämnen i artikeln:

Detaljhandeln

Loke Westberg

loke.westberg@bonniernews.se


Det är många butiker som tvingats slå igen i Eskilstuna centrum under de senaste åren. Senast på listan: skobutiken Skoman.

– Vi är inte den första butiken. Vi är en av de sista butikerna som stänger. Vi har verkligen kämpat på i alla dessa år, säger Ulrika Andersson till Eskilstuna Kuriren.

Hon menar att centrumhandeln i staden, som har cirka 70 000 invånare, har urholkats.

– Hyrorna behöver sänkas. Folk måste börja åka ner på stan lite oftare ifall man vill att det ska finnas en centrumhandel. Det är inte så roligt att stå här. Man har inga grannar knappt. Det är inget annat som drar, säger hon till tidningen.

LÄS OCKSÅ: Okända spelet under Indiskas kollaps: Svek, maktkamp och en krossad dröm

Att världsläget ser ut som det gör hjälper inte till och Ulrika Andersson räds för att det snart inte kommer att finnas någon butik kvar i stadskärnan. De få andra butiker som fortfarande finns kvar präglas av osäkerhet.

– Det kommer ju att bli värre. Folk kommer inte att ha råd att handla och då kan ju vi inte ha någon butik kvar. Allting är så osäkert framåt i tiden. Vi vet ju inte hur någonting kommer att utveckla sig så lite läskigt är det då.

Skoman ingår i kedjan Kängan i Nacka AB och det är därifrån beslutet att stänga Eskilstuna-butiken kommer.

Skokedjan har funnits sedan 1993 och har som mest haft ett butiksbestånd om sju butiker, de flesta placerade i Stockholmsområdet.

När butiken i Eskilstuna haft öppet för sista gången, 20 januari, kommer endast två av kedjans fysiska butiker vara kvar.

Ulrika Andersson har varit med sedan startskottet för Skoman i Eskilstuna gick, 2014.

– Det var ju ett bra läge en gång i tiden. Sedan är det inte lika bra längre eftersom att 21:an ska bli en skola till exempel. Det är ju våra framtida kunder som ska gå i den här skolan, men det hjälper oss inte i dag, säger hon till tidningen.

LÄS OCKSÅ: Lista: Här är handelns bäst betalda försäljningschefer 2022

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev