torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Cityhandel

Ringen ska bli mer öppet och inkluderande – nu byggs köpcentrumet om

Publicerad: 30 september 2022, 09:20

Magnus Behrenfeldt, stadsutvecklingschef för AMF fastigheter, och Lena Rune, centrumchef för Ringen centrum. Foto: Peter Frantzell

AMF Fastigheter sätter fokus på Ringen centrum på Södermalm i Stockholm. Fastighetsbolaget vill att handelsplatsen ska bli öppnare, ljusare och mer inkluderande.


Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


– Under nästa år kommer Ringen Centrum utvecklas för att ytterligare förstärka platsen som det självklara lokala och kommersiella navet i Skanstull. Vi kommer att utgå från besökarnas och framtidens behov och ser fram emot att ge tillbaka något till våra besökare, säger centrumchef Lena Rune.

Planen är att bygga bort smala, djupa butikslokaler och skapa en mer inkluderande miljö som är långsiktigt hållbar. 

Ringen ska få öppnar ytor, mer ljusinsläpp och bättre plats för framtidens handel. 

Så här kan det komma att se ut i Ringe centrum i framtiden. Foto: Pressbild

– Med detta projekt visar vi att vi vill satsa i Skanstullsområdet. Vår ambition är att utveckla Ringen Centrum till en plats där människor kan göra vardagsärenden, umgås och träffas och bli den självklara mötesplatsen på Södermalm. Vi vill också ännu tydligare knyta ihop handelsplatsen med kvarteret, något som vi tror blir viktigt för de som bor, jobbar och besöker platsen, säger Magnus Behrenfeld, chef för stadsutveckling inom AMF Fastigheter. 

Arbetet inleds i början av nästa år. Fastighetsbolaget lovar att återkomma med mer information om projektet senare i år. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev