torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Cityhandel

Malmö räcker upp handen – vill vinna det åtråvärda priset: ”Vi är otroligt stolta”

Publicerad: 1 mars 2023, 08:43

Malmö vill att deras arbete med stadskärnan prisas.

Foto: Pressbild

Malmö har anmält intresse. Staden vill bli Årets stadskärna 2023.

Ämnen i artikeln:

Detaljhandeln

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


– Malmös stadskärna präglas av en stark samhörighet och tillsammans har vi skapat en plats som uppskattas av både Malmöbor och besökare. Vi har kunnat utveckla nya initiativ, parallellt med den vanliga förvaltningen. Vi är otroligt stolta över vår plats och det arbete vi gemensamt åstadkommit, säger Pia Sandin, vd för Malmö Citysamverkan.

Utmärkelsen Årets stadskärna delas ut av organisationen Svenska stadskärnor till den stad eller ort som gjort störst framsteg när det gäller förnyelse av centrumet genom samarbete mellan privata och offentliga aktörer.

Vinnaren koras 31 maj – redan 25 april presenteras tre finalister.

Genom samarbetet i samverkansbolaget Malmö citysamverkan samt en tradition av att samarbeta mellan olika partier inom privat och offentlig sektor har man i Malmö arbetat för att utveckla stadskärnan i projekt som bland annat lockat etableringar av nya företag samt ökat antalet besökare.

– Att skriva den här ansökan om det vi gör i Malmö för att utveckla city - vi i kommunen, Malmö Citysamverkan och alla andra aktörer - har varit en riktig energiboost. Oj vad mycket vi gör, och ändå har vi inte kunnat ta med allt, säger Patrik Widerberg, strateg på Malmö stad.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev