Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Cityhandel

Här står kedjorna i kö för att få öppna i city

Publicerad: 9 augusti 2021, 05:57

Lund har brist på butikslokaler.

Foto: Getty

Det har varit gott om svarta rubriker om cityhandeln under coronapandemin. Många butiker, restauranger och kaféer har tvingats slå igen runtom i landet. Men det finns undantag.


Ämnen i artikeln:

Corona

Listan över butiker och restauranger som har öppnat i centrala Lund under pandemin är lång. Det skriver Skånska Dagbladet.

Bland de nya butikerna finns bland annat Willys Hemma, modehandlarna Copenhagen Luxe och Double X, konsthandeln Kliger Gallery och Minù Vegan Goodies som, vilket namnet antyder, säljer veganska bakverk och godsaker.

LÄS MER: Cityföretagarnas klara besked till regeringen: Krisstöden fungerar inte 

Och det är fortfarande högt etableringstryck i city, enligt Sven Petter Hovelius. Handelsföreningen har fått förfrågningar från både enskilda butiker och kedjor som vill öppna nya butiker. Problemet nu är att det saknas lokaler.

– Det är viktigt att det skapas större lokaler så att handeln och besöksnäringen kan utvecklas. Kedjorna vill till exempel ha 300-400 kvadratmeter stora lokaler på en, maximalt två plan. Sådana lokaler finns inte i Lund nu. De finns enstaka mindre lediga, säger Sven Petter Hovelius till Skånska Dagbladet.

LÄS MER: Undersökning: Fem faktorer som avgör framtiden för cityhandeln 

Andreas Dyrberg Skog

Redaktör

andreas.dyrberg-skog@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Corona

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev