Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Cityhandel

Här är Årets stadskärna: ”Har jobbat på ett föredömligt sätt”

Publicerad: 19 maj 2022, 06:18

Foto: per aage nilsson

I fjol ställdes utmärkelsen Årets stadskärna in. I år var den tillbaka – och vinnaren hyllas som ”en modig cityorganisation”.

Ämnen i artikeln:

Detaljhandeln

Mikael Sydner

mikael.sydner@bonniernews.se


Det blev Helsingborg som i tuff konkurrens med finalisterna Trollhättan och Simrishamn i går kväll tog  emot Svenska Stadskärnors utmärkelse Årets Stadskärna 2022 i Östersund.

Juryns motivering:

”Det är tydligt, strukturerat och det är långsiktigt. Vid taktpinnen finns en modig cityorganisation som lagt stor vikt vid att inte att vara personberoende och som vågar testa nytt tillsammans med stadens aktörer och invånare. Visionen och målen är klara och leder såväl näringsliv som kommun framåt i snabb takt – i riktning mot en älskad stadskärna!”

– Årets Stadskärna delas ut till den svenska stad som visar på störst framsteg i utvecklingen av centrum i samverkan mellan det privata och det offentliga. Här har Helsingborg jobbat på ett föredömligt sätt under lång tid, förklarar Annika Boman, juryns ordförande och styrelseledamot i Svenska Stadskärnor.

LÄS MER: Pia Sandin blir Årets centrumutvecklare: ”En stor inspiration för många” 

Utmärkelsen delades ut för 26:e året. 

– Den är tänkt att inspirera alla stadens intressenter att arbeta med utveckling av stadskärnan. De tre finalisterna är förebilder för alla andra städer och orter. Det är ett viktigt erkännande och en vinst i sig, eftersom det innebär att man ligger i framkant med sitt utvecklingsarbete och har stor påverkan på stadens attraktivitet, säger Björn Bergman, vd för Svenska Stadskärnor.

LÄS MER: Därför ställer Årets stadskärna in – så ersätts utmärkelsen 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev