Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Cityhandel

Fixarkedjan ska locka kunder till Västerport: ”Får extra draghjälp”

Publicerad: 20 februari 2020, 11:13

Clas Ohlsson lämnar sin lokal i centrala Nyköping – men blir kvar i stadskärnan. Flytten gläder nya grannarna i Galleria Västerport.


Ämnen i artikeln:

Clas OhlsonDetaljhandeln

Efter 14 år på adressen lämnar Clas Ohlson Nyckeln i Nyköping för att flytta in i Galleria Västerport endast ett kvarter bort.

Att Clas Ohlson flyttar in i Systembolagets gamla lokal som stått tom i sju års tid gläder de nya grannarna. Man hoppas att hemmafixarkedjan ska öka trafiken till gallerian.

– Det är ett glädjande besked för oss. Det kommer att innebära att vi som ligger längre in i gallerian får extra draghjälp, säger Nina Karlsson, butiksbiträde på Flash till Södermanlands Nyheter.

Den nya butiken är något mindre än den gamla men har flera fördelar, säger operative chefen Johannes Åverling till tidningen.

– Vi får en mer ändamålsenlig lokal, där vi blir mer tillgängliga när vi hamnar på markplan.

Under den senaste tiden har flera kedjor lämnat centrala Nyköping, men Johannes Åverling är övertygad om att kedjan kommer att fylla en viktig funktion i centrum även fortsättningsvis.

– Vi bedömer att det även fortsättningsvis är bäst för oss att möta Nyköpingskunderna i centrum.

I Galleria Västertorp huserar i dag ett tiotal butiker, däribland Lindex, Rituals och Brothers. Här finns även caféer, restaurang  samt service som nagelslong och frisör.

Den nya butiken väntas öppna i september.

Läs mer: Clas Ohlson fixar i fler städer – här rullas den populära tjänsten ut

Helen Preutz

Reporter

helen.preutz@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Clas OhlsonDetaljhandeln

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev