torsdag8 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Cityhandel

Efter ryktena – Åhléns blir kvar i staden: ”Nya möjligheter”

Publicerad: 25 april 2023, 08:20

OBS: Bilden är från Åhléns varuhus i Bollnäs, inte Karlskrona.

Foto: Loke Westberg

När skyltarna om utförsäljning dök upp i Åhléns skyltfönster började rykten att florera bland Karlskronaborna, speciellt eftersom kedjan stängt en del butiker senaste åren. Nu ger Åhléns besked om planerna för varuhuset.

Ämnen i artikeln:

ÅhlénsDetaljhandeln

Loke Westberg

loke.westberg@bonniernews.se


I början av april stod det klart var Åhléns första nyöppning under den nya ägaren Ayad Al-Saffars ledning skulle bli, nämligen i Västerås.

Detta efter att varuhuskedjan stängt en rad butiker de senaste åren.

LÄS OCKSÅ: Norska utmanaren laddar för premiär – här är orterna som Mal Proff öppnar på i år

Även i Karlskrona har rykten om att Åhléns varuhus i stadskärnan ska stänga florerat, detta efter att skyltar om utförsäljning dykt upp i varuhusets skyltfönster, skriver Sydöstran.

Nu kommer dock ett besked som påvisar att oron varit helt i onödan – då Åhléns tecknat förlängt hyresavtal med fastighetsägaren Samfast för lokalen på Ronnebygatan, det rapporterar Sydöstran.

– Det känns mycket bra att nu, med det förlängda avtalet, fortsatt få bidra med ett inspirerande varuhus och en levande stadskärna i Karlskrona, säger Åhléns vd Ayad Al-Saffar i samband med beskedet.

Detta markerar att karlskrona är en stad som kedjan vill satsa i, och både Åhléns och fastighetsägaren ser möjlighet att utveckla varuhuset och stadshandeln.

– Nu öppnas nya möjligheter för att, i samråd med hyresgästen, utveckla denna plats i centrum, säger Anna Stridsjö Claesson, lokalansvarig på Samfast, till tidningen.

Även Samfasts vd Martin Strandberg ser positivt på beskedet:

– Vi ser med spänning fram emot vart Ayad Al-Saffar och hans ledning kommer ta Åhléns, och är glada att vi kommit fram till en gemensam satsning för framtiden, säger han till Sydöstran.

LÄS OCKSÅ: H&M utmanar Tiktok- och Instagram-publiken – med Styleboards

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev