Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Cityhandel

De startar ny leveranstjänst – för att hjälpa den lokala handeln

Publicerad: 2 december 2020, 07:09

I Kalmar satsar handeln för att skapa nya sätt att shoppa coronasäkert. I går öppnade en gemensam drive in-lösning mitt i stadskärnan. ”Det här är ett sätt för oss att hjälpa både kunderna och våra butiker”, säger Lisa Söderholm, centrumutvecklare.

Ämnen i artikeln:

LeveranserDetaljhandelnCorona

Andreas Dyrberg Skog

andreas.dyrberg-skog@bonniernews.se


Lagom till julhandeln lanseras den nya shoppinglösningen i Kalmar. Kunderna kan beställa sina varor hemifrån, från lokala butiker, och sedan hämta sina färdiginslagna julklappar utan att behöva kliva ut bilen. Beställning sker genom sociala medier eller butikernas hemsidor och betalning via Swish eller Klarna.

– Vi har personal på plats som både hämtar varorna i butik och bemannar vår drive in, det kan ge en viss avlastning för butikens personal samtidigt som vi hjälper dem som vill gynna den lokala handeln. Vi upplever att Kalmarborna gärna vill stötta och att man i grunden är bra på att handla lokalt, vi måste bara se till så att alla kan göra det på ett säkert sätt, det här är ett sätt men det finns flera, säger Lisa Söderholm.

Satsningen är ett samarbete mellan Centrumföreningen och Baronen Köpcenter.

– Det gick snabbt detta, Lisa och jag började prata om detta för ett par veckor sedan och nu står den här, vi hoppas att Kalmarborna kommer ta det till sig,  vi vill ju såklart att pengarna stannar i Kalmar. Det är viktigt inte bara för företagen utan för staden i stort och framför allt vill vi värna om vår stadskärna, den är på många sätt viktig att hålla levande. Säger Anders Stensson, ansvarig förvaltare på Baronen Köpcenter.

Läs mer: Nu börjar Mood sända live – och utlovar shopping med hemleverans

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev