Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Cityhandel

De kan bli Årets Stadskärna 2022: ”Visar på stora framsteg, målmedvetenhet och tydliga resultat”

Publicerad: 8 april 2022, 11:50

Juryn för utmärkelsen Årets Stadskärna står åter inför ett tufft beslut att kora årets vinnare. Samtliga tre finalister har tydliga mål för att bli en levande stadskärna där människor trivs.

Ämnen i artikeln:

Detaljhandeln

Helen Preutz (tjänstledig)

helen.preutz@bonniernews.se


Utmärkelsen Årets Stadskärna delas årligen ut av organisationen Svenska Stadskärnor till en stad som visar framfötterna gällande utveckling och förnyelse av stadskärnan.

I år utgörs finalisterna av Trollhättan, Simrishamn och Helsingborg som, enligt organisationen, alla presenterat långsiktiga strategier för hur de ska utveckla sina stadskärnor till platser där människor känner sig trygga och trivs.

– Grundläggande för alla tre är att det finns ett brett engagemang och en tydlig och hållbar struktur för samverkan. Städernas arbete innehåller många pusselbitar som tillsammans ska skapa en attraktiv och levande stadskärna, säger Annika Boman, juryns ordförande och ledamot i Svenska Stadskärnors styrelse.

Som en del i juryarbetet har juryn besökt alla tre städerna. Utmärkelsen delas ut i samband Svenska Stadskärnors Årskonferens i värdstaden, Östersund den 18 maj.

LÄS MER: City är iskallt enligt ny rapport – men fastighetsägarna ser ljuset: ”Pendeln svänger tillbaka”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev