söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Cityhandel

De kan bli Årets centrumutvecklare: ”Alla gör stordåd på sina platser”

Publicerad: 24 mars 2023, 05:27

Lisa Thörn, Uppsala, André Liljemark, Torsby och Emelie Höglander, Vännäs. Det är de tre finalisterna när Årets centrumutvecklare ska utses.

Foto: Pressbilder

Uppsala, Vännäs eller Torsby. I någon av de tre orterna hittar vi Årets centrumutvecklare. Tre finalister har presenterats.

Ämnen i artikeln:

Detaljhandeln

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


– Vi i riksorganisationen och nätverket Sveriges centrum- och platsutvecklare lyfter gärna fram våra medlemmar i alla sammanhang som vi kan. Det är jätteviktigt att hylla de som dagligen arbetar med att utveckla platser runt om i vårt avlånga land. För tolv år sedan instiftade vi utmärkelsen Årets centrumutvecklare som vi delar ut varje år, säger Marlen Hassel, ordförande för organisationen samt juryn som utser vinnaren.

Nu lyfts tre finalister fram som kan vinna utmärkelsen i år. Det handlar om:

• Lisa Thörn, vd för Uppsala citysamverkan.

• Emelie Höglander, näringsutvecklare för turism och handel i Vännäs kommun.

• André Liljemark, projektledare i Torsby kommun.

– Vi har även i år fått in flera bra nomineringar från representanter i kommuner, fastighetsägare eller branschkollegor runt om i landet på lokala personer de vill lyfta och som alla gör stordåd på sina platser, säger Marlene Hassel.

Vinnaren presenteras 31 maj under på Svenska stadskärnors årskonferens i Helsingborg.

Har delats ut sedan 2012

√ Utmärkelsen Årets centrumutvecklare instiftades av föreningen Sveriges centrumutvecklare år 2012 och tilldelas en person som på ett framgångsrikt sätt genomfört en utvecklingsprocess, projekt, en kampanj eller ett arbete inom ramen för centrumutveckling i stadskärna, handelsplats eller köpcentrum.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev