torsdag2 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Cityhandel

Avenyn ska återfå sin forna glans: ”Gatan har länge tagits för given”

Publicerad: 5 november 2021, 09:08

Foto: Anders Wester, Göteborgs Bildbyrå

Göteborgs paradgata nummer ett ska få ett välbehövligt ansiktslyft för att säkra sin plats som en viktig del i stadens varumärke. För att få in förslag till Avenyns framtida utformning utlyser staden en tävling.

Ämnen i artikeln:

HandelnButik

HP


Den kilometerlånga Kungsportsavenyn har förändrats genom åren, men det är först nu som Göteborgs stad och fasighetsägarna längs Avenyn tillsammans tar ett gemensamt grepp om paradgatans utformning, skriver Fastighetstidningen.

Gemensamt ska de nu påbörja arbetet med att ta fram en plan för hur framtidens Aveny ska se ut.
– Avenyn är ett av Göteborgs starkaste varumärken och göteborgarnas stolthet. Gatan har länge tagits för given men nu måste den rustas upp och kvaliteten måste höjas. Den behöver vårdas och utvecklas för att fortsätta vara en viktig del i att stärka stadens identitet, säger Jessika Wassberg, vd på Avenyföreningen till tidningen.

För att få in intressanta förslag till den framtida utformningen utlyser man en projekttävling som ska ligga till grund för den framtida upphandlingen.

Notan för upprustningen som väntas påbörjas under andra kvartalet 2024 väntas landa på 300 miljoner kronor där Göteborgs Stad och fastighetsägarna delar lika.

– Ett av stadens viktigaste stadsrum ska återfå den kvalitet som det, och göteborgarna, förtjänar. En vacker aveny med ett spännande innehåll ska skapa ett lockande stråk och besöksmål för både göteborgarna och våra besökare, säger Birgitta Lööf, processledare på stadsbyggnadskontoret.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev