Foto: Sommerset Capital Partners

Zalando rustar för tillväxt – bygger storlager i Rotterdam: ”Dubbla intäkterna”

Zalando har höga tillväxtambitioner. Nu byggs ett nytt logistikcenter i Rotterdam i Nederländerna som ska hjälpa e-handlaren att nå målen.
Text: Daniel Norman
Annons:

– Ett starkt logistiknätverk är grunden för att kunna genomföra vår tillväxtstrategi och vår vision om att bli startpunkten för mode. Genom att bygga ett toppmodernt lager är vi säkra på att vi har tagit ett viktigt steg i utvecklingen mot att bygga upp infrastrukturen för att uppnå vårt mål om 20 miljarder GMV verksamhetsåret 2023/2024, säger logistikchefen Jab Bartels.

Lagret kommer att bli 140 000 kvadratmeter stort ska byggas i företagsparken Bleiswijk. Tanken är att ska ha den högsta automationsnivån av alla Zalandos logistikanläggningar.

– Benelux-länderna spelar en viktig roll i Zalandos tillväxtambitioner. För de kommande fem åren siktar vi på att dubbla intäkterna i denna region och därmed stärka vår position som marknadsledare. Öppnandet av logistikcentret i Bleiswijk är en viktig hörnsten för att möjliggöra denna tillväxt, säger Kenneth Melchior, chef för Zalando i Nordeuropa.

Det första paketet ska levereras från anläggningen sommaren 2021.

Samma ämne:
Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...