Foto: Shutterstock

Stora e-handlarna växer mer än väntat: ”Jag är positivt överraskad”

Här är rapporten över e-handlarnas utveckling. 230 bolag är kartlagda – med de viktigaste nyckeltalen. ”Glädjande att många växer så mycket”, säger e-handelsprofilen Arne Andersson.
Text: Thomas Ohlén
Annons:

Market har i en exklusiv rapport kartlagt 230 e-handlare som säljer för minst tio miljoner kronor om året (netto) och har Svensk Digitalhandels certifiering ”Trygg e-handel”.

Rapporten avslöjar att e-handlarnas sammanlagda omsättning steg med 20,8 procent.

Utvecklingen kan jämföras med tillväxten på i snitt 15 procent om året för hela kanalen.

– Jag var inte medveten om att försäljningstillväxten är så hög totalt sett. De här siffrorna understryker att svensk e-handel presterar fullt godkänt, säger Arne Andersson på Postnord till Market om den omfattande granskningen.

Arne Andersson levererar ett flertal förklaringar till att bolag som uppfyller kriterierna i kartläggningen accelererar.

– E-handlare som växer snabbt erbjuder bland annat produkter som tilltalar konsumenterna, har en prisbild som uppfattas som attraktiv och en bra teknisk plattform.

Rapporten visar parallellt att 31 procent tappade försäljning jämfört med räkenskapsåret året innan medan 29 procent tvingades att redovisa negativa rörelseresultat.

– De som har ambitionen att bli långsiktigt framgångsrika behöver komma upp i en försäljning på ungefär 100 miljoner kronor. Annars blir det ofta svårt att generera tillräcklig lönsamhet och klara behovet av framtida investeringar, säger Arne Andersson.

Annons:
Annons:

Analyser

Loading...