Allt time high för Bygghemma: ”Vårt bästa resultat hittills”

Bygghemma ökade omsättningen med 18,5 procent under det fjärde kvartalet. ”Vi rapporterar vårt bästa resultat hittills”, säger en nöjd vd. På helåret nådde gruppen en försäljning på nästan fem miljarder.
Text: Daniel Norman
Annons:

Bygghemma Group omsatte 1,279 miljarder kronor under det sista kvartalet 2018, en ökning med 18,5 procent jämfört med samma period året innan.

Den organiska tillväxten landade på 12,5 procent, främst drivet av en stark utveckling i Do It Yourself-segmentet (DIY). Men även heminredning sålde bra.   

– Vi rapporterar för fjärde kvartalet vårt bästa resultat hittills, drivet av en solid utveckling inom bägge segmentet, säger Mikael Olander.

Rörelseresultatet landade på 44,1 miljoner kronor, vilket ska jämföras med ett resultat på 5,2 miljoner kronor samma period 2017.

– Det är med stor tillfredställelse jag kan konstatera att de utmanande förhållanden som präglade det tredje kvartalet nu är bakom oss och vi har återgått till en mer normal situation, säger Mikael Olander.

Han beskriver 2018 som en milstolpe i Bygghemmas historia.

– Vi växte med över 25 procent och nådde en försäljning på närmare fem miljarder kronor, säger Mikael Olander.

Omsättningen landade på 4,973 miljarder kronor.

Rörelseresultatet för helåret blev 87,2 miljoner kronor, vilket är något sämre än förra årets 91,5 miljoner.

– Under 2018 stärkte vi vår position som ledande onlineaktör inom home improvment i Europa och närmar oss nu 30 procents marknadsnadel på de nordiska marknaderna inom både DIY och heminredning, säger Mikael Olander.

Annons:
Annons:
Annons:

Analyser

Loading...